RECRUITING ASSESSMENTS

Via Micha maakt bij selectieprocessen gebruik van het Talentenpaspoort in. Het Talentenpaspoort is een assessment, maar zeker geen selectietool. Wanneer wij ondersteunen in een selectieproces, wordt het Talentenpaspoort door ons gebruikt om in een volwassen gesprek met de kandidaat af te toetsen of er een goede match is tussen het talentenprofiel van de kandidaat en de vereisten van de functie en/of bedrijfscultuur. Ook om te kijken hoe de kandidaat past binnen het bestaande (management)team is het Talentenpaspoort een unieke en krachtige tool. 

De meeste online vragenlijsten meten competenties, niet de talenten van medewerkers. Competenties geven aan, hoe goed men iets kan. Wanneer je competenties meet krijg je echter alleen een momentopname d.w.z. ” Waar staat een medewerker nu?”. Ons assessement zegt niet waar iemand op dit moment staat, maar wel waar zijn/haar potentieel ligt. De bouwstenen van het potentieel zijn de drijfveren, passies en denkstijlen. Samen vormen ze de talenten van een medewerker.

Na afronding van elk assessment ontvangt de kandidaat en werkgever een uitgebreid rapport, waarin alle analyses uitgewerkt zijn, een verslag dat maar voor één uitleg vatbaar is! Veel grote organisaties, als bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, Axa en Alliantie maken al standaard gebruik van het Talentenpaspoort binnen diverse opleidings- en ontwikkelprogramma's.

Naast het ondersteunen middels het afnemen, verwerken en nabespreken van het assessment met kandidaat en werkgever, biedt Via Micha Onderwijs & Adviesbureau de mogelijkheid om sollicitatieprocedures te begeleiden.

Wil je meer weten over onze begeleidingsmogelijkheden bij selectieprocessen binnen uw organisatie, neem dan snel contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Laten we kennismaken! 06-33742632